COMBINA FRIGORIFICA LDK CF 290 A+ atenție germană fără taxe de import

COMBINA FRIGORIFICA LDK CF 290 A+ atenție germană fără taxe de import

Într-adevăr, nu prea mai există multe lucruri de spus pentru a recomanda un frigider, însă compania românească LDK a reușit să se întreacă pe sine cu noua combină frigorifică CF-290 A+, ce beneficiază de ultima tehnologie în domeniu și de experiența de mai bine de un deceniu a inginerilor de la LDK.

Cu un volum brut de 290 de litri se încadrează din punct de vedere al dimensiunilor în clasa medie spre mare. În față competitorilor mai voluminoși are avantajul unei răciri mai rapide, indispensabilă în lunile de vară și poate fi cu mult mai mare ușurință transportat și instalat. Cu o atenție aproape germană, proiectanții i-au limitat înălțimea la 1,80 metri, pentru a se potrivi cu ușurință prin tocurile de ușă din apartamentele românilor.

Un alt element de design pe care l-am găsit demn de apreciat este folosirea sticlei securizate la rafturile interioare. Pe lângă o rezistență mult superioară altor materiale (spargerea sertarelor sau rafturilor este o problemă des întâlnită în cazul plasticului sau al sticlei comune) sticlă mai oferă și un bonus de stil, o impresie a lucrului bine clădit, a cărei importanță estetică nu ar trebui minimalizată. Probabil cel mai important avantaj al sticlei în cazul frigiderelor îl oferă non-reactivitatea ei chimică. Sticla nu reține mirosul neplăcut de freon, nu oferă o suprafața pentru dezvoltarea bacteriilor și este remarcabil de ușor de curățat.

De altfel, cei de la LDK par să fi acordat o atenție deosebită protecției împotriva bacteriilor, garniturile combinei frigorifice CF-290 A+ beneficiind de un tratament special în acest sens, care pe lângă beneficiile evidente mai oferă avantajul de a reduce cu mult din timpul de curățare, deoarece nu ne vom vedea nevoiți să insistam asupra părților cauciucate așa cum făceam la frigiderele mai vechi.

Dacă tot ne-am întors la capitolul practicabilitate, un alt element de design care ne-a plăcut a fost raftul inferior al frigiderului disponibil într-o singură secțiune. De cele mai multe ori, acesta este împărțit în două, ceea ce limitează cu mult posibilitățile de stocare pe care le oferă, fără a prezenta niciun avantaj tangibil. Rațiunea sertarului inferior este de a stoca produse ce se pot rostogolii (legume sau fructe) sau care pot împrumuta diverse mirosuri secțiunii principale a frigiderului. Am observat că majoritatea legumelor voluminoase, cum ar fi varza sau conopida nu încap cu ușurință în sertarele mai mici, și despre depozitarea unei farfurii de mâncare pentru consumul ei ulterior nici nu poate fi vorba. Ne-a plăcut să vedem că designerii de la LDK s-au gândit și la asta.

În plus, combina frigorifica LDK CF-290 A+ are un congelator cu trei sertare, împărțite, evident, în funcție de temperatură – oferă un îngheț mai puternic cu cât sunt mai departe de frigider. La acestea nu ne-a impresionat atât de mult volumul de 70 de litri (din nou, accentul este pus pe practicabilitate) cât faptul, aparent comun, că sertarele congelatorului pot fi trase în totalitate fără prea mari dificultăți. Știm, acest lucru nu ar trebui să fie demn de menționat în cazul unui produs modern, însă am avut o mulțime de experiențe neplăcute cu combine similare de la firme recunoscute.

O soluție constructivă tot mai des întâlnită în ultima vreme o reprezintă “ușile reversibile”. Termenul se referă la faptul că ușile pot fi montate cu deschidere atât pe dreapta cât și pe stânga. Nu cred că mai este nevoie să vă spunem de avantajul ergonomic pe care îl oferă, însă mai puțin evident este avantajul lor în ceea ce privește costurile. Producătorul și distribuitorul nu mai sunt nevoiți să comercializeze practic două variante ale aceluiași produs (cu balamale pe dreaptă și pe stânga) și să plătească prețul suplimentar de stocare în eventualitatea în care una dintre ele nu s-ar vinde la fel de repede. Economia agentului comercial se vede în prețul final oferit clientului.

Din punct de vedere al aportului energetic motorul combinei frigorifice LDK CF-290 A+ se clasează în categoria consumului redus de electricitate (de aici vine indicativul A+), iar iluminarea interioară cu LED servește spre a reduce și mai mult consumul de curent. Despre motor ar mai fi de spus că beneficiază de tehnologia low noise, ceea ce îl face foarte ușor de ignorat chiar și în cele mai liniștite bucătarii.

Atenția la detalii pe care am văzut-o în cazul combinei frigorifice LDK CF-290 A+ ne amintește de ingineria germană, însă puteți beneficia de ea din partea unei firme românești, fără a plăti costuri suplimentare de transport. Un alt avantaj oferit de o firmă autohtonă îl reprezintă modul de satisfacere al garanției. Dacă pentru produsele străine service-ul se face de multe ori în afara țării, impunând costurile de transport aferente, în cazul combinelor LDK reparațiile sunt făcute local și sunt în totalitate gratuite. Firma oferă o garanție de 5 ani, pentru toată gamă de frigorifice.

Articol preluat de pe site-ul: www.concept-casa.ro

Posteaza un comentariuPosteaza un raspuns

Trebuie sa fii logat sa postezi un comentariu.

Categorii Blog

Ultimele comentarii

Niciun comentariu

Arhiva Blog

Compara 0
Articolul Anterior
Urmatorul Articol

No products

To be determined Transport
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda