Review Aspire ES 15 - puterea sta in lucruri simple

Continuăm seria de articole dedicate producătorului de echipamente de calcul Acer, dar data aceasta discutam despre un model de bază, respectiv mezinul familier Aspire, ES 15, un laptop cu Celeron și ecran Full HD.

Sigur, mulți când auzim Celeron întoarcem privirea și visăm în continuare la un i7 cu plăci video dedicate, dar adevărul este că de multe ori nici nu ai nevoie de atâta putere de procesare. Uneori lucrurile simple se dovedesc a fi mai potrivite.
În cazul lui Acer Aspire ES 15, discutăm despre un echipament standard, dotat cu un Celeron din nouă generație Apollo Lake, N3350, un dual core ce lucrează nativ la 1.1 GHz, cu turbo la 2.4 GHz, ecran Full HD pe 15.6”, 4 GB RAM DDR3 și un SSD de 128 GB Kingston V300. Specificatile sunt modeste, dar micuțul procesor Celeron N3350 este construit în nodul de 14nm, mai apropiat de frații săi mai mari Kaby Lake și gândit pentru ce se folosește în prezent intens pe net. Eficiența este cuvântul de bază al acestui procesor.
Sigur, nu putem discuta despre gaming pe acest laptop sau despre editare video sau foto complexă, dar pachetul total este foarte reușit când vine vorba de acest laptop.
În primul rând construcția:laptopul este integral din plastic, dar atât de bine închegat și de solid, încât uiți pentru un moment categoria de buget din care face parte. Tastatura nu flexează, laptopul nu scârție, plasticul nu face “burta” zonă display-ului, iar oscilarea display-ului atunci când lucrezi pe laptop este minimală. Construcția, plasticul folosit, finsajele impresionează. Pachetul arată de parcă ar fi fost gândit pentru un alt tip de configurație, dar chiar mă bucur că Acer au ales această implementare pentru zona entry level.
Display-ul nu excelează la culori sau contrast, dar vorbim de un ecran Full HD în zonă entry level. Totul se vede mai bine, este mai sharp, și paginile web sunt reproduse mult mai bine pe un display Full HD. Alegerea este una foarte inspirată, de fapt Acer este unul din puținii producători de echipamente de calcul ce implementează display-uri Full HD, față de alți producători care încă scot laptopuri cu display-uri HD în zona de buget a lui Aspire ES 15. Luminozitatea este bună și dacă optam pentru 50% brightness, îmbunătățim durată de viață a bateriei.
Tastatura chiclet(are cursă scurtă) este foarte bună, iar precizia la tastat și familiarizarea cu aceasta se face extrem de rapid. Practic, tastele sunt perfect spațiate și dimensionate pentru a nu incomoda, iar experiența oferită în editare text sau atunci când vorbim pe net este foarte bună, greșelile de tastare fiind minimale. De apreciat și faptul că a fost introdus și blocul de taste numerice în partea dreaptă, trend bun în ultimii ani la toți producătorii.


Ce surprinde este că Acer a introdus un SSD în loc de un HDD. Desigur, este o unitate de 120 de gb, dar este un SSD. De cele mai multe ori, laptopurile cu HDD erau detestate de mulți utilizatori pentru că procesorul Celeron era secondat de multe ori de un HDD de 500 gb și 5400 RPM, ceea ce ducea la timpi lungi de încărcare a windows-ului sau a programelor, întârzieri în procesare etc. Acum, cu un SSD, nu putem spune că este la fel de rapid că un i7 sau i5, dar putem spune că laptopul este destul de rapid și prompt în operații încât să putem uită că lucrăm cu un Celeron.

 Iar asta se traduce și în durată de viață a bateriei, care este foarte bună pentru acest laptop: peste 3 ore și jumătate de lucru pe baterie în mod High Performance. Asta înseamnă ecranul la 100% brightness, procesorul în mod turbo tot timpul și sistemul de răcire activ. De fapt, după 3 ore și jumătate de lucru pe baterie am decis să îl bag la încărcat, având încă 30% capacitate rămasă și un timp estimativ de încă o oră de lucru. Excelent pentru un astfel de dispozitiv.
În ceea ce privește sistemul audio, cele două boxe montate frontal și orientate în jos se descurcă foarte bine. Laptopul se aude tare, clar, mai slab pe partea de bass, dar poți asculta muzică pe el fără probleme, iarăși, un aspect pozitiv pentru acest echipament. Experiența multimedia este bună. Și că tot vorbim de multimedia, dacă folosim un browser cu accelerare hardware pe gpu, ex. Microsoft Edge, micuțul Celeron N3350 poate reda conținut 4K pe Youtube. Impresionant aș putea spune.Deci, cui se adresează aceste Celeron? Celor ce-și doresc un laptop fără mari pretenții, dar care să le ofere baterie bună într-un buget mic. Studenților, elevilor, celor mai în vârstă care vor să aibă un echipament de comunicare ieftin, pentru a introduce copiii în lumea calculatoarelor.

Pot afirma că acest Acer Aspire ES15 este de luat în calcul pentru oricine: construcție solidă, dotări ok pentru acest buget și performanțe asemănătoare.

Îl găsiți la Tonis Trade la un super preț:

Postat pe 2017-05-26 de Bogdan Toate articolele de blog, Review-uri IT 0 1427

Posteaza un comentariuPosteaza un raspuns

Trebuie sa fii logat sa postezi un comentariu.

Categorii Blog

Ultimele comentarii

Niciun comentariu

Arhiva Blog

Compara 0
Articolul Anterior
Urmatorul Articol

No products

To be determined Transport
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda