CUM MI-AM RECUPERAT SÂMBETELE SAU MIC GHID DE A REDUCE ORELE DE CURĂȚENIE

CUM MI-AM RECUPERAT SÂMBETELE SAU MIC GHID DE A REDUCE ORELE DE CURĂȚENIE

         Locuiesc într-un oraș în care spațiile verzi sunt din ce în ce mai puține, un oraș prăfos, oraș situat la malul mării. Am 31 si de ani și fac parte din generația Y sau Milenialii, crescută cumva cu un simț bine dezvoltat pentru curățenia casei, lucru de care  este “vinovată” atât mama cât și bunica mea :D

 

           Așa că, sâmbăta, de cele mai multe ori este dedicată următoarelor activități: aspirat, dat cu mopul, șters praful, schimbat lenjerii, spălat geamuri etc. Nu știu cât iți ia ție toată această tevatură, însă, dacă ești o fire tipicară ca și mine, cel puțin 4 ore bune vei petrece îndeletnicindu-te cu aceste activități :D.

          La un moment dat am început să caut și să citesc despre diverse aparate si soluții de curățare care să mă ajute să reduc timpul petrecut cu această activitate. De ce? Pentru că nu îmi doresc ca jumătate sau chiar toată sâmbăta mea liberă să o petrec astfel.

 Ați reținut că locuiesc într-un oraș la malul mării nu? Înainte de a mă invidia (pentru plajă, doar zic :D) vă spun că mai mult praf ca aici nu găsiți niciunde în România.

 

          În primul rând am încercat să aleg niște produse de curățenie mai bune. Lăsând la o parte tot ceea ce promit producătorii și oamenii de marketing, ideal este să alegi niște produse care mențin curățenia podelelor mai mult timp, care curăță mai în profunzime, etc.

Pe lângă asta am găsit diverse aparate care îți pot face viața mai ușoară. La prima vedere, toate sunt potrivite, toate au o utilitate extraordinară și promit muuulte lucruri. Însă, ne uităm și în portofel când trebuie să luăm o astfel de decizie, nu? Atunci, mi-am regândit strategia și am ales acel aparat cu un cost redus și cu rezultate bune, zic eu, cel puțin pentru mine.

          Având deja un aspirator clasic în casă, având un  mop bunicel și diverse produse bune de curățenie, am ales suplimentar un aspirator de mână. O să fii tentat să spui că nu e cea mai potrivită soluție, însă te contrazic și îți spun și de ce.

În primul rând pentru că scap de “munca” de a strânge toooate firimiturile de pe masă, de pe tocătorul de pâine sau de pe blatul de bucătărie. Oricât de atenta aș fi fost, o parte dintre ele ajungeau pe jos și de cele mai multe ori le căram și prin celelalte camere.

Deși mă pieptăn doar în baie, din păcate, găsesc păr în toate camerele. Si mă obsedează acest lucru, plus că este inestetic, chiar dacă e al meu :) . Încerc mai mereu să stau cu părul prins în casă, să mă pieptăn doar in baie, să strâng imediat după aceea…degeaba. Nu știu cum și prin ce “minune”, acesta ajunge peste tot: hol, dormitor, sufragerie, etc. Și atunci, o dată pe zi sau la 2 zile, 5 minute cu aspiratorul de mână și scap de toate firele răzlețe de prin casă.

          Știți ghemotocii aceia de puf pe care îi găsim uneori pe la colțurile camerei, pe la piciorele scaunelor sau fotoliului, adunați nevoie mare, ce așteaptă nerăbdători curățenia de sâmbătă dimineață? Eh, de acum nu vor mai aștepta pentru că, cum am văzut că se formează, cum i-am atacat cu aspiratorul de mână.  Da da, o minunăție să vezi că parchetul tău închis la culoare, venghe, nu mai are tenta aceea de gri, dată de praf.

V-am spus ce talent nemaipomenit mi-am descoperit la 31 de ani? Cred că nu. Ei bine, îmi place să sparg pahare, căni, borcane etc. Goale, pline, nu contează. Și nu, nu am rădăcini grecești… Nu-ți imagina acum că fac un sport din asta sau că este intenționat, însă uneori sunt neatentă sau sunt în mare viteză. Să nu vă mai zic că de curând am scapat pe jos o sticlă cu vin, da? Plină, nedesfăcută, of course!

          Tot aspiratorul de mână m-a scos din încurcătură…a strâns toate cioburile mici pe care aș fi putut să calc și am strâns și vinul vărsat destul de rapid încât să nu intre în parchet.

Acum, cel mai probabil vă întrebați ce minune dumnezeiască am descoperit? Ce aspirator de mână nemaivăzut și nemaiauzit am descoperit? Nu-i așa?

          Vă deconspir secretul imediat! Știți la fel de bine ca și mine că pe piață sunt zeci de modele de aspiratoare. Mai mari, mai mici, mai colorate sau albe complet, cu o parte transparentă sau total opace. Mai scumpe, mai ieftine, cu accesorii sau fără.

Așa că m-am tot uitat în piață și parcă eram la cursele de cai. Pe cine să pariez? Mă interesa să aibă putere mare ca să strânga rapid, să aibă și aspirare umeda dar și o autonomie decentă. Este clar că nu voiam să aibă fir, da? Și, pentru că îmi setasem cât de cât și un buget, am inceput să fiu mai atentă la caracteristici.

După  vreo 2 zile petrecute pe compari și price.ro, după zeci de produse vizualizate atât pe site-urile producătorilor cât și pe marile magazine de shopping online, am ales să comand aspiratorul de mână LDK MINI VAC 2200 WD.

Nu vreau să vă promit că face casa lună, nuuu, din contră, nu acesta este scopul lui. Însă, dacă ai problemele de mai sus, o să îți fie de ajutor. M-a convins faptul că nu are zeci de funcții, nu promite marea cu sarea, ci este un produs decent, pe principiul keep it easy, like easy peasy :D.

Are o putere de 11.1 V, mult peste media produselor similare din piață, are o autonomie bună spre foarte bună după mine, aproximativ 18 minute, ceea ce e wow și arhisuficient pentru ce am eu nevoie să facă. Are și 2 accesorii care se atașează ușor. Unul este pentru spațiile înguste în care nu poți ajunge oricât te-ai chinui si oricâte “tsukahare” am face. Cel de-al doilea ne ajută să strângem lichidele vărsate. Capacitatea este de 500 gr. praf și alte chestii solide și până la 160 ml. de lichid. Are și un suport pe care îl poți monta undeva unde să îți fie la îndemână, dar asta este doar opțiunea ta.

V-am spus că este minunat și pentru mașină?

Ce să mai…zic să vă convingeti testându-l. Și pretul, hmmm… nu e rău deloc. 139 Lei!

Să-mi scrii după ce îl folosești! Sper să îți fie și ție de ajutor!

 

M. D.

Posteaza un comentariuPosteaza un raspuns

Trebuie sa fii logat sa postezi un comentariu.

Categorii Blog

Ultimele comentarii

Niciun comentariu

Arhiva Blog

Articolul Anterior
Urmatorul Articol

No products

To be determined Transport
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda