Cum aleg cea mai buna centrala termica?

Cum aleg cea mai buna centrala termica?

 

          Vine iarna, ne gândim deja la costurile de întreținere și începem să facem economii pentru lunile friguroase. Cum facem să scăpăm de această grijă, să avem caldură în casă și nici să nu rămânem cu datorii după ce trece iarna?

           

           Cea mai bună alternativă este aceea de a opta pentru racordarea locuinței la sistemul centralizat de gaze naturale. Ușor de zis, mai greu de făcut, mai ales dacă locuiești la bloc. Să presupunem că toți vecinii sunt de acord cu această mutare, s-au inițiat demersurile pentru racordare, s-au obținut toate autorizările.

           Eu vreau să vă vorbesc fix despre momentul alegerii și a achiziționării centralei termice. Mi se pare că este un moment foarte important deși cei mai mulți oameni se încred doar în recomandarea primită de la montator, instalator, etc.

           Înainte de a face această alegere, trebuie să ții cont de niște aspecte clare și delimitate pentru a alege un produs bun, cu performanțe bune și la un preț accesibil. Montatorii îți pot impune un anumit brand, lucru care te limitează în alegere.

1.     Centrala termică este cea mai populară opțiune de încălzire – nu o spunem noi, o spun zecile și sutele de mii de utilizatori. Dacă nu ar alege-o toată lumea, nu ar mai fi așa populară, corect?

2.      Cheltuieli mult reduse – prin comparație cu o centrală electrică, prețul gazului este mult mai mic decat prețul kilowatului. Deci costuri mai mici atât la întreținere cât și la energia electrică.3.      Cheltuielile de întreținere sunt minime – singura cheltuială pe care o ai este acea pentru revizie tehnică, o dată la 2 ani. Alte cheltuieli nu.

4.      Eficiență energetică superioară – 90-95% randament pentru centralele termice clasice și 106 – 109% pentru cele prin condensare.

5.      Alege cu chibzuință o centrală potrivită dimensiunii casei tale.

6.      Află detalii despre tiraj – tirajul este modalitatea prin care centrala termică folosește aerul necesar arderii. Acesta poate fi natural sau forțat.

7.      În funcție de câți membrii locuiesc în același spațiu locativ, alege un debit de apă potrivit. Ia în calcul nr. de robinete ce pot fi deschise în același timp (unul singur deschis la maxim consumă aprox. 11 L/minut, dușul putând ajunge la 81 L/minut). Când discutăm despre un apartament sau casă cu minim 2 bai, este necesar să stiți că debitul de apă trebuie să fie de minim 20L pe minut.8.      Puterea centralei – pentru locuințele ce nu depășesc 180 mp suprafață utilă este suficientă o centrală termică de 24kW. Pentru un spațiu extins, case, pensiuni, vile atunci puteți alege o centrală termică de 34kW, care va face față cu brio încălzirii.

9.      Funcția de diagnoză a centralei – îți va indica orice defecțiune a centralei ce ar putea apărea în timpul funcționării.

10. Panoul de control – șă fie cât mai ușor de folosit, intuitiv, care să îți permită să o setezi ușor. Optează pentru o centrală care să facă legatura cu un termostat mobil.

11. Nu uita de opțiunile de siguranță – electrod de ionizare – acel senzor care identifică problemele legate de presiunea alimentării cu gaz, cât și de senzorii de detecție a focului, fumului sau a scurgerilor de gaz. Te rog să iei în calcul și un stabilizator de tensiune sau UPS ca să nu ai dureri de cap că ți s-a ars centrala.      În final, vreau să îți reamintesc că poți opta pentru plata în rate lunare fixe. Nu blochezi o sumă considerabilă dintr-o dată, ai garanția că rata nu crește lunar în funcție de diverși factori, pleci acasă cu produsul din prima clipă. 
     Este atât de simplu să cumperi în rate!

 

Sper să îți fie de folos informațiile de mai sus!

M.D.

Posteaza un comentariuPosteaza un raspuns

Trebuie sa fii logat sa postezi un comentariu.

Categorii Blog

Ultimele comentarii

Niciun comentariu

Arhiva Blog

Articolul Anterior
Urmatorul Articol

No products

To be determined Transport
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda