5 aperitive rapide pentru masa de Paste

5 aperitive rapide pentru masa de Paste

“Bucuria este de post” spunea zilele trecute duhovnicul meu in timpul predicii din Duminica Floriilor. Am urmarit intreaga slujba online, intr-un live pe Facebook. Inedit, nu-i asa? Mi-au rasunat in urechi aceste cuvinte si m-am gandit la semnificatia lor. Ce am inteles eu este ca, desi ni s-a schimbat in oarecare masura ritmul vietii (telemunca, scoala online, declaratie pe proprie raspundere pentru orice deplasare) tot vom face curatenie inainte de sarbatori, tot vom coace 2 cozonaci, vom vopsi oua, face pasca, vom tine post negru in Vinerea Mare etc. Altfel spus vom sarbatori de acasa Invierea Domnului, poate vom urmari slujba online, ne vom vedea prin videocall cu copiii, rudele si prietenii nostri si vom gusta intr-un cadru restrans mancarurile preferate. Si ne vom aminti in toti anii ce vor urma de Pastele din 2020. Consecventa in actiuni si disciplina de a asculta sfaturile autoritatilor ne vor tine sanatosi.

Buun, acum sa revenim la lucrurile mai simple si gustoase.
Ne-am gandit ca daca tot #stamacasa avem suficient timp sa incercam cateva aperitive rapide si usor de facut pentru masa de Paste.


1. Barcute de ardei gras si branzica pufoasa.

Aveti nevoie de 3 ardei grasi rosii, 2 cutii cu branza cottage, o legatura de marar verde si  1 fir de ceapa verde. Ardeii se spala cu apa rece, se taie in 4 dupa forma lor. Spalati mararul si ceapa verde si lasati-le la uscat. Mie imi place branza Cottage insa voi puteti folosi orice fel de branza tartinabila, inclusiv telemeaua preferata pe care o puteti amesteca cu cateva linguri de smantana si sare pana devine ca o pasta. Taiati marunt legatura de marar verde si ceapa si incorporati-le in crema de branza. Cu ajutorul unei lingurite se aseaza aceasta pasta pe feliile de ardei. Se pun pe platou, se infoliaza si se dau la frigider.

2. Bruschete cu vinete si ceapa verde


Cred ca toata lumea stie sa faca salata de vinete. Este una dintre salatele preferate ale familiei mele. Nu este mare inginerie si se prepara foarte repede. Se scot de la congelator, se lasa de decongelat si scurs. Se ia un tocator si un cutit cu lama mai dura si incep sa se marunteasca. Se pun intr-un bol si se amesteca incontinuu cu sare si ulei pana se omogenizeaza si devin inchegate. Dupa gust puteti adauga cateva linguri de maioneza. In functie de cata salata faceti adaugati cateva fire de ceapa verde taiate marunt. Bruschetele le puteti cumpara de-a gata sau le faceti tot voi. Inainte de a pune masa, scoateti bruschetele si le puneti deasupra pasta de vinete.

3. Ciuperci gratinate la cuptor


Aveti nevoie de o cutie de ciuperci champignon. Se curata pielita de deasupra si interiorul maroniu. Pentru umplutura aveti nevoie de: 1 morcov mai mare ras, un pumn de masline fara samburi pe care le maruntiti, 2 linguri de porumb si toate coditele de la ciuperci pe care le maruntiti. Toate ingredientele de mai sus se trag cateva minute in tigaie, adaugati sare, piper si oregano dupa gust. Lasati sa se raceasca compozitia si cu ajutorul unei lingurite umpleti ciupercile. Le dati la cuptor timp de 20 minute la 180 de grade. Intre timp pregatiti cascavalul pentru gratinare. Puteti folosi cascaval simplu sau afumat, branza ceddar, camembert sau branza cu mucegai, in functie de preferintele voastre. Dupa ce ati adugat cate o felie de branza/cascaval pe fiecare ciupercuta, le bagati inapoi la cuptor, la 200 grade pana cand ciupercile se gratineaza.

4. Chec cu legume si cascaval

Pentru un chec de forma unei paini de casa avem nevoie de urmatoarele: 5 oua mari, o cana de faina (200 gr.), o jumatate de lingurita de praf de copt. Pe langa acestea puteti pregati urmatoarele: masline rondele, ardei de orice culoare, ciuperci, porumb, ceapa verde, marar, cascaval ras sau branza telemea. Puteti adauga si carne. Merge bine cu piept de pui fiert sau sunca presata. Ouale se bat bine pana se omogenizeaza, se adauga putin cate putin faina si praful de copt. Dupa ce s-a incorporat faina si ati obtinut o compozitie inchegata, adaugati toate legumele taiate si maruntite, cascavalul ras si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati sare si piper dupa gust. Pregatiti o forma de paine, puneti foaie de copt, turnati compozitia si dati checul la cuptor la foc mediu pana se coace interiorul si se rumeneste la suprafata. Se poate verifica usor cu o scobitoare.

5. Salata de pui cu ciuperci

Hmm, cine nu a incercat pana acum salata de pui cu ciuperci, nu stie ce a pierdut. La noi in casa este aperitivul care se termina cel mai repede. Este bataie pe ea. Aveti nevoie 2 borcane de ciuperci intregi. Acestea se taie marunt si se scurg de saramura in care au stat. Pieptul de pui se pune la fiert cu putin sare. Dupa ce s-a fiert si racit, se taie si acesta in cubulete mici. Aveti nevoie si de cativa castraveti murati pe care ii veti taia tot in cubulete si ii veti stoarce pentru a elimina saramura in care au stat. Dupa gust si pentru un  plus de savoare adaugati 2 fire de usturoi verde tocat marunt si cativa catei de usturoi pisat. Toate ingredientele se incorporeaza intr-o maioneza de casa. Se adauga sare si piper dupa gust si salata este gata. Merge de minune cu paine prajita!

Aceasta a fost masa de paste de anul trecut. Va tin la curent cu cea de anul acesta!



Bon appetite!

Postat pe 2020-04-17 Articole recomandate 0 350

Posteaza un comentariuPosteaza un raspuns

Trebuie sa fii logat sa postezi un comentariu.

Categorii Blog

Ultimele comentarii

Niciun comentariu

Arhiva Blog

Compara 0
Articolul Anterior

No products

To be determined Transport
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda